Regional retningslinje - Sondeernæring til voksne v. 1.0

 

Regional retningslinje - Sondeernæring til voksne

 

Hensikt

Å sikre at sondeernæring gis til voksne pasienter (≥ 18 år) på en trygg og forsvarlig måte.

 

Omfang

Retningslinjen omfatter administrering av sondeernæring hos voksne pasienter, og er retningsgivende for leger, sykepleiere og klinisk ernæringsfysiologer. For pasienter innlagt ved intensivavdeling gjelder egen retningslinjer, se relatert

For prosedyrer knyttet til nedleggelse av sonde, stell og håndtering av sonden, se lokale retningslinjer

HNT:

Ernæringssonde - nedleggelse, håndtering og fjerning

HMR:

Ernæringssonde til VOKSNE - nedleggelse, håndtering og fjerning

St. Olavs:

Ernæringssonde – nedleggelse og bruk (håndtering)

 

Bakgrunn

Sondeernæring brukes som supplerende eller eneste næring når matinntaket ikke er tilstrekkelig.

Dersom mage-tarmkanalen fungerer er sondeernæring å foretrekke fremfor intravenøs ernæring. Sondeernæring opprettholder fordøyelsesfunksjonen, tarmslimhinnens struktur og funksjon, fremmer motilitet og beskytter mot bakterieovervekst. Sammenlignet med intravenøs ernæring gir sondenæring mindre risiko for metabolske komplikasjoner.

 

Ansvar

Yrkesgruppe

Rolle

Lege

Ordinerer oppstart av sondeernæring

Klinisk ernæringsfysiolog

Etter henvisning fra avdelinger hvor tjenesten er tilgjengelig kan klinisk ernæringsfysiolog:

  • Vurdere indikasjon på sondeernæring sammen med sykepleier og lege
  • Lage ernæringsplan for sondeernæring og følger opp etter behov.
  • Veilede ved problemer/spørsmål med sondeernæring.

Sykepleier

Administrerer og monitorerer sondeernæring etter gjeldende ernæringsplan. Dokumenterer hva som er gitt av sondeernæring, og inntak/tilførsel av energi og protein i pasientens journal.

 

Indikasjon

Sondeernæring er indisert ved

  • Utilstrekkelig energiinntak (<60 % av estimert behov for 1-2 uker).
  • Preoperativ ernæringsbehandling.
  • Ved forventet lavt matinntak (for eks. svelgparese, opr. i øvre GI).

 

Sondeernæring kan være kontraindisert ved

  • Alvorlig dysfunksjon i mage-tarm-kanalen (f.eks. inflammasjon, særlig peritonitt med

tarmparalyse, postoperativ paralyse, obstruksjon eller annet).

  • Manglende tilgang til mage-tarm-kanalen eller store tap gjennom fistler eller stomier.
  • Situasjoner hvor sondeernæring ikke har ønsket effekt, f.eks. ved alvorlig kvalme, brekninger med fare for aspirasjon til luftveiene, malabsorpsjon med diaré eller retensjon som varer selv om tiltak er prøvd ut.
  • I livets sluttfase vil etiske refleksjoner være avgjørende.

 

Valg av administrasjonsmåte og sondeplassering

Ved behov for sondeernæring <4 uker benyttes nasogastrisk/nasojejunal sonde.

Gastrisk tilførsel er førstevalg da ventrikkelen har bedre toleranse for høyere hastigheter, hyperosmolare løsninger og bolustilførsel.

Ved risiko for aspirasjon, ventrikkelretensjon, vedvarende oppkast og/eller øvre GI-kirurgi anbefales jejunalsonde.

 

Ved behov for sondeernæring >4 uker vurderes gastrostomi/jejunalstomi (PEG/PEJ). Jejunokateter bør vurderes for pasienter som skal gjennomgå omfattende bukkirurgi (jejunokateter anlegges i

forbindelse med operasjon, PEJ anlegges ved hjelp av endoskopi).

 

Estimering av energi-, protein- og væskebehov

Energibehov

Estimert energibehov er kun veiledende. Vekt må kontrolleres, og ernæringsbehov justeres ut fra pasientens vektutvikling. Vekt bør måles 1-2 ganger ukentlig.

Tilstand

Energibehov

Sengeliggende pasient

30 kcal/kg/døgn

Oppegående pasient

35 kcal/kg/døgn

Pasient i oppbyggingsfase

40 kcal/kg/døgn

Korrigeringsfaktorer

Alder 18-30 år

+ 10 %

Alder >70 år

- 10 %

Febril

+ 10 % for hver o C temperaturstigning

Underernært pasient med KMI<18.5 (<22 ved alder >70 år)

+ 10 %

Fedme, KMI ≥30

[10 x vekt (kg) + 6,25 x høyde (cm) – 5 x alder (år) – 161] x aktivitetsfaktor 1,2 til 1,4a

[10 x vekt (kg) + 6,25 x høyde (cm) – 5 x alder (år) + 5] x aktivitetsfaktor 1,2 til 1,4a

Intensivpasienter

 

Se egne retningslinjer for ernæring til intensivpasienter.

HNT ID 16386 og ID 15716, HMR ID 29220, STO 8362.

a Stillesittende/sengeliggende 1,2. Stillesittende og oppegående (men lite aktiv) 1,4.

 

Proteinbehov

Tilstand

Proteinmengde*

Kronisk syke / eldre (≥65 år)

1,2-1,5 g/kg/døgn

Kritisk syke, større kirurgiske inngrep

1,5-2,0 g/kg/døgn

Friske

1 g/kg/døgn

Svekket nyre eller leverfunksjon

Henvis til klinisk ernæringsfysiolog for individuell vurdering der tjenesten er tilgjengelig.

*Ved BMI>30 bruk korrigert kroppsvekt (Idealvekt (vekt ved KMI 23) + 0,4 (innkomstvekt-idealvekt).


Væskebehov

Tilstand

Væskemengde

Generelt

30 ml/kg kroppsvekt (minimum 1500 ml ved lav kroppsvekt)

Feber

Øk med opptil 10 % for hver grad Cº forhøyet temperatur

Ved stort væsketap som diaré, svette, oppkast, feber, tap gjennom fistler 

Øk med tilsvarende tapet eller med 10 %

Sykdomstilstander som hjertesvikt, nyresykdom etc.

Individuell vurdering

 

Valg av sondeløsning

Sondeløsning med fiber er førstevalget dersom det ikke foreligger spesielle forhold med tarmfunksjonen som tilsier at pasienten ikke tolerer fiber. Fiber bedrer fordøyelsen og forebygger obstipasjon.

Oversikt over utvalgte sondeløsninger*

 

Sondeløsning

Kcal/ml

Protein/ 100 ml

Indikasjon

Produktnavn

 

Fullverdig ved gitt volum

Standard, med og uten fiber

1

 4 g

Normalt energi- og proteinbehov.  

Fresubin Original Fibre

Fresubin Original

1500 ml

1500 ml

Energitett, med og uten fiber

1,5

6-10 g

Forhøyet energibehov eller væskerestriksjon.

Fresubin Energy Fibre

Fresubin Energy

1500 ml

1500 ml

Proteinrik**

1,25-1,28

6,3 g

Økt proteinbehov, f.eks. ved metabolsk stress, sårtilheling.

Nutrison Protein Plus Multi Fibre

Nutrison Protein Plus

1200 ml

 

1200 ml

Malabsorpsjon

1,0

1,3

1,5

4,5

6,7

9,4

Redusert evne til å fordøye protein eller fett.

Survimed OPD

Survimed OPD HN

Peptamen AF

1500 ml

1000 ml

1000 ml

Redusert glukose-toleranse

1,0

1,5

4,5

7,5 g

Dårlig regulert blodsukker.

Diben

Diben 1,5 kcal HP

1350 ml

1000 ml

*Gjelder LIS 2104 fra 01.05.21 – 31.01.24

** Mange somatisk syke pasienter har økt proteinbehov.

 

Alle sondeløsninger er glutenfrie og laktosefrie. I tillegg finnes det spesialtilpassede sondeløsninger ved ulike sykdommer/tilstander, bl.a. melkeproteinallergi, katabole tilstander, kritisk syke, væskerestriksjon, saltrestriksjon og toleranseproblematikk. For vurdering av behov for sykdomsspesifikke sondeløsninger henvis til klinisk ernæringsfysiolog der tjenesten er tilgjengelig.

 

Valg av oppstart- og opptrappingshastighet

Generelt ved oppstart

  • Pasienten bør ligge med hevet overkropp (ca. 30-45 grader) for å redusere risiko for aspirasjon.
  • Gradvis tilvenning er oftest nødvendig, og toleranse må oppnås før opptrappingen fortsetter.
  • Ved risiko for reernæringssyndrom anbefales langsom oppstart med kontinuerlig tilførsel, hyppig overvåkning av elektrolytter og tilskudd av tiamin (Se EQS-retningslinje «Reernæringssyndrom, retningslinjer for forebygging» under relatert

 

Oversikt over sondeplassering og tilførsel

Sondeplassering

Tilførsel

Kommentar

Indikasjon

 

 

 

Til magesekk (ventrikkel)

Kontinuerlig

Tilføres med ernæringspumpe.

 

Gir færre komplikasjoner, sjeldnere refluks, mindre magesmerter og diaré.

  • Nedsatt mage-tarmfunksjon
  • Diaré
  • Problemer i lever/gallevei/pankreas
  • Underernæring
  • Bevisstløshet
  • Svært syke
  • Lengre perioder uten mat i tarmen
  • Intensivpasienter

Periodisk

Tilføres med ernæringspumpe.

 

Bolus

Tilføres med ernæringspumpe eller sprøyter.

 

Rask infusjon og/eller store volum kan medføre diaré, magekrampe, kvalme, oppblåsthet og magesmerter.

  • God mage- tarmfunksjon
  • Normalt matinntak inntil oppstart med sondeernæring
  • Stabile pasienter
  • Ligner på ordinært måltidsmønster og kan være fysiologisk gunstig.
  • Urolige pasienter som ikke vil være koblet til en pumpe.

Til tynntarm (duodenum eller jejunum)

Kontinuerlig

Skal alltid gis kontinuerlig med pumpe.

 

Maksimal tilførselshastighet 125 ml/t.

Ved høy risiko for:

  • Aspirasjon
  • Oppkast
  • Gastroparese

 

Opptrapping

I opptrappingsfasen vil ikke pasientens energi- og væskebehov nås. Ekstra væske enten enteralt eller i.v. vil være nødvendig. Ta høyde for evt. komplikasjoner under opptrapping, se egen del i retningslinjen. Når pasientens energibehov er nådd kan tilførselshastigheten økes videre ved god toleranse.

 

Langsom opptrapping anbefales ved

  • lavt matinntak over mer enn 4 døgn
  • total intravenøs ernæring mer enn 4 døgn
  • tilførsel direkte i tynntarm
  • nedsatt tynntarmsfunksjon
  • bevisstløs pasient
  • alvorlig underernært pasient (BMI <17), vekttap >20% siste 3 mnd. og andre pasienter som er i risiko for reernæringssyndrom (Se EQS-retningslinje «Reernæringssyndrom, retningslinjer for forebygging» under relatert. For pasienter i risiko for reernæringssyndrom er energitilførsel (kcal/kg) styrende for hvor raskt opptrappingen skal gå.

 

Dag

Tilførselshastighet

Maks. anbefalt volum*

1

25 ml/t

500 ml

2

40 ml/t

800 ml

3

55 ml/t

1100 ml

4

75 ml/t

1500 ml

5

100 ml/t

2000 ml

Videre

Opptrapping til pasientens behov for energi, protein og væske dekkes.

* Hvor stort volum pasienten skal ha avhenger av energibehov og energitetthet på sondeløsningen. Vær oppmerksom på at ved risiko for reernæringssyndrom skal det ofte mindre volum til for å nå energibehovet i opptrappingsfasen, særlig ved bruk av energitette sondeløsninger.

Normal opptrapping anbefales ved

  • Normalt matinntak inntil start av sondeernæring og god mage-tarmfunksjon.

Dag

Tilførselshastighet

Volum

1

50 ml/time

1000 ml

2

75 ml/time

1500 ml

3

100 ml/time

2000 ml

Videre

Opptrapping til pasientens behov for energi, protein og væske dekkes.

 

 

 

 

 

 

 

 

Oppstart bolusmåltider

  • Anbefales kun ved normal mage-tarmfunksjon og normalt matinntak frem til oppstart sondeernæring

Dag

Mengde per bolusmåltid

Tilførselstid

Antall måltider

1

100-250 ml

30-60 min

4-6

2

Øk med 25-50 ml pr måltid/pr dag.

Videre

Tilpasses behov og toleranse

Tilpasses toleranse

Tilpasses dagsprogram

Måltidene gis på dagtid med minimum 2 timers pause mellom hvert måltid.

 

Overgang fra kontinuerlig tilførsel til bolusmåltider

  • Anbefales kun ved normal mage-tarmfunksjon
  • Vurderes individuelt ut fra mengde sondemat og pasientens toleranse

 

Monitorering

Under opptrapping vurder følgende daglig.

  • Pasientens toleranse, f.eks. magesmerter, kvalme, oppfylt/stinn mage, sondematsmak i munnen
  • Kontroll av elektrolytter ved risiko for reernæringssyndrom (Se EQS-retningslinje «Reernæringssyndrom, retningslinjer for forebygging» under relatert)
  • Væskebalanse
  • Eliminasjon
  • Ødemer
  • Vekt før oppstart, deretter ukentlig eller oftere etter individuell vurdering

 

Ved stabil fase vurder ukentlig. Ved langtidssondeernæring (>1 mnd og stabil medisinsk tilstand) vurder månedlig.

 

Problemer/komplikasjoner med sondeernæring og tiltak

Ved endring av sondeernæring (totalt volum, endre sondeløsning) i forhold til plan må det kontrolleres at energi-, protein-, væske- og mikronæringsstoffbehov dekkes i tilsvarende grad som planen. Ved usikkerhet, kontakt klinisk ernæringsfysiolog.

Problem

Mulige årsaker

Tiltak

Reernæringssyndrom

For rask opptrapping av energitilførsel

Se EQS-retningslinje «Reernæringssyndrom, retningslinjer for forebygging» (HMR ID 33134, HNT 22897, STO ID 24714).

Aspirasjon

Feilplassert nasogastrisk sonde

Kontroller plassering med røntgen.

Ryggleie

Heve sengens hodeende til 30-45 grader under og en time etter tilførsel .

Redusert bevissthet

Bruk sedativer minst mulig.

Tilpass tidspunkt for ernæring til mer våkne perioder.

Ventrikkelretensjon

Se tiltak under kvalme/oppkast.

Refluks

Vær forsiktig med bolustilførsel (store volum over kort tid).

Diaré

Antibiotika

 

Reduser tilførselshastighet.

Bytt til fiberholdig løsning eller annen spesialtilpasset løsning ved behov.

For høy tilførselshastighet

Reduser tilførselshastigheten til forrige tolererte hastighet eller til kontinuerlig tilførsel.

Hvis sonden ligger direkte i tynntarm, bør ikke hastigheten overstige 125 ml/t.

For kald/varm sondeernæring

Kontroller at sondeernæringen har romtemperatur.

Væske som gis gjennom sonde

Tilførsel av annen væske kan ha blitt gitt for hurtig.

For store bolusmåltider

Gi mindre bolusmengde per måltid.

Kvalme

Oppkast

 

For høy tilførselshastighet

Reduser tilførselshastigheten til forrige tolererte hastighet eller til kontinuerlig tilførsel.

For høy osmolaritet

Bytt til sondeløsning med lavere osmolaritet.

Gastroparese/ventrikkelretensjon

Legemidler mot gastroparese.

For kald/varm sondeernæring

Sjekk at sondeernæringen har romtemperatur.

For stor mengde sondeernæring

Sjekk om tilførsel er høyere enn behov (energi- og væskebehov).

Dehydrering

Sjekk væskeinntak og farge på urin. Sondeernæring inneholder ca. 80 % vann.

Forstoppelse

Nedsatt tarmfunksjon

Regelmessig avføringsmiddel kan være nødvendig.

Utilstrekkelig fibertilførsel

Forsøk fiberholdig løsning med forsiktig opptrapping.

Lite fysisk aktivitet

Høyere fysisk aktivitet gir mindre forstoppelse. Selv bevegelse i sengen kan ha god effekt.

Mekaniske problemer

Tilstoppet sonde

Dårlig gjennomskyllet sonde

Rester av sondeernæring eller medisin.

Rens endestykkene av slangen med en q-tips. Skyll sonden med vann (10-20 ml). Hvis dette ikke hjelper, kan det sprøytes kullsyreholdig drikke, 10% saltvannsløsning eller ananasjuice i sonden. La stå i ca. 1 time. Skyll etter med vann.

Forebyggende tiltak er det viktigste se punkt om håndtering av sondeløsning, ernæringssonde og ernæringssett

Ved utskrivelse

Lege:

  • Skrive resept på sondeernæring og søke Helfo om refusjon på blåresept
  • Signere søknad om behandlingshjelpemidler (ernæringspumpe, stativ, sekk ved behov)
  • Skrive/signere rekvisisjon på forbruksmateriell (slangesett, sprøyter, mellomstykker, evt. kompress).

Sykepleier:

  • Opplæring av pasient/pårørende/helsepersonell i primærhelsetjenesten
  • Fylle ut søknad til behandlingshjelpemidler (ernæringspumpe, stativ, sekk ved behov).
  • Fylle ut rekvisisjon på forbruksmateriell (slangesett, sprøyter, mellomstykker, evt. kompress)
  • Bestille levering av sondeernæring og forbruksmateriell til pasienten.

Klinisk ernæringsfysiolog, evt. lege:

  • Ferdigstille ernæringsplan som sendes til neste omsorgsledd, inkl. plan for monitorering og oppfølging.

Relatert

Se under relatert i EQS